Helstekt biff i bit och smörstekta nyplockade kantareller

Förhoppningsvis har ni hittat lite kantareller i skogen nu när hösten på riktigt gjort antåg!

Här kommer ett recept på biff i bit med underbart härliga smörstekta kantareller! Tänk på att ha en lite större bit kött så att det inte blir torrt. Är det för mycket så tänk till något kul recept ni kan använda det som blir över till.

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader.

Krydda samt salta och peppra köttet gnid sedan in kryddor och smaksättning ordentligt. Bryn sedan smör och lite olja i en het panna och bryn alla sidor på köttbiten. Lägg köttet i en ugnsfast form, stick in en termometer i den tjockaste delen av köttet och låt ugnssteka tills innertemperaturen når 55 grader. Detta tar ca 40 minuter.

Tillaga de tillbehör ni är sugna på och låt köttet vila i ca 15 minuter innan servering. Medan köttet vilar så smörstek kantarellerna!

Till detta rekommenderar vi Org de Rac Organic!

 

 

 

Org de Rac Organic

Art.nr. 207301

Org de Rac Organic

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…


79 kr

Föregående inlägg

Vin-quiz nr 8

Nästa inlägg

Vin-quiz nr 9