Kyckling Piccata

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Kyckling Piccata

65g smör
65g Vetemjöl
65g Riven Parmesanost
1 tsk Italiensk krydda (Cantanzaro-örter)
1 tsk vitlökspulversalt (50/50 salt vitlökspulver)
450g kycklingbröst, skurna horisontalt 1 gång.
½ tsk svartpeppar
1.5 dl kycklingfond, ej koncentrerad!
⅔ dl citronjuice
2 msk kapris
⅔ dl torrt vitt vin
1 citron i skivor
Hackad persilja

Gör så här:

Värm ugnen till 200° (190° varmluft) Smält sedan smöret i en stor gjutjärnspanna i ugnen, var försiktig så att smöret inte bränns vid.

Blanda sedan mjöl, ost, örtblandningen samt vitlökssaltet och blanda väl. Krydda sedan kycklingen med ½ tsk vitlökssalt och svartpeppar. Doppa därefter kycklingen i mjölet och se till att alla ytor täcks.

Ta sedan ut pannan ur ugnen (försiktigt så ni inte bränner er) och blanda smöret tillsammans med citronjuicen samt buljongen. Lägg sedan de mjölade kycklingfiléerna i pannan och strö över kapris. Skeda över en del av smörsåsen på kycklingen.

Ställ sedan in pannan i ugnen igen och baka tills kycklingen är genomkokt vilket tar ca 25–30 minuter. Ha lite extra citronsaft och buljong i beredskap i fall att vätskan avdunstar för snabbt.

När kyckligen nästan är helt tillagad så tillsätt vinet i pannan och sätt ugnen på grillfunktion. Innan ni stänger luckan så kan ni skeda över lite sås på kycklingen så den inte blir torr, men samtidigt får en fin yta.

Servera tillsammans med nudlar, spagetti eller potatismos.

I glaset; en härligt krispig Sauvignon Blanc

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg

Krabbpaj med dragon

Nästa inlägg

Wallenbergare