Marsalabräserad fylld kyckling med plommon och chili

Art.nr.

Du behöver

Marsalabräserad fylld kyckling med plommon och chili

700g kycklingbröst
100 g katrinplommon
1 torkad chili
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 dl kött- eller hönsbuljong
2 dl röttvin
10 cl marsalavin (eller madeira)
2 lagerblad
3 tomater
Potatis
Olivolja
Salt och peppar
4 soltorkade tomater

Gör så här:

Börja med fyllningen. Hacka lök och plommon och fräs det hastigt i olivolja tillsammans med hackad chili och pressad vitlök. Smaka av med salt. Skär ett snitt i Kycklingfiléerna och pressa in fyllningen alternativt lägg i det naturliga veck som en kycklingfilé har.

Salta och peppra kycklingen och bryn den i olivolja i en stor gryta. Slå på buljong, rödvin, marsala, grovhackade tomater, och lagerblad. Låt allt bräsera under lock på medelhög värme tills köttet är klart, ca 20-25 minuter. Kontrollera att innertemperaturen på kycklingen är 72 grader.

 

Ta upp köttet och linda in i ugnsfolie. Koka upp såsen till rätt smakstyrka, smaka av med salt och peppar, red av med maizena mjöl om de behövs, sila av. Skala och koka potatisarna och låt dem ånga av, glasera dem sedan i olivolja tills att de fått en aning gyllene färg.

 

Servera kycklingen tillsammans med potatis och sås toppad med bladpersilja.

Ps. När ni åndå har öppnat en marsalavinsflaska, så varför inte göra en Tiramisu till efterätt!

Låt det smaka!


Föregående inlägg