Italiensk allt-i-en-panna kyckling

The Great Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

The Great Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Vinet är smakrikt och generöst och passar perfekt till rätter som pulled pork eller ribs. Läs mer…


Du behöver

Italiensk allt-i-en-panna kyckling

2 msk smör
600g kyckling lårfiléer
1 tsk paprika pulver
2 tsk Italiensk seasoning (eller timjan, oregano och basilika)
450g små delikatesspotatis
4 hackade vitlöksklyftor
225g färsk spenat
1 tsk paprika flakes
2 tomater, mellanstora
250 ml kyckling fond
250 ml matlagningsgrädde
220g riven parmesan
Salt och Peppar

Att laga allt i en panna är verkligen ett enkelt och trevligt sätt att tillaga riktigt smakrik mat. här kommer ett trevligt recept med lite sting i!

Gör så här:

Krydda kycklinglår filéerna med den italienska kryddblandningen samt salt och peppar. Smält en matsked smör i en stor panna på medium värme. Tillsätt kycklingen med skinsidan nedåt och stek bägge sidor tills de får en gyllene färg. Detta tar ca 4-5 minuter per sida. Häll sedan av överflödigt fett och sätt åt sidan kycklingen på en tallrik.

Smält den resterande matskeden smör i samma panna och tillsätt vitlök, paprika pulver, 1 tsk av den italienska kryddblandningen och sedan potatisen, skuren i små klyftor, och sautera i ca 2-3 minuter.

Rör ner skuren tomat samt kycklingfon och låt sjuda i 4-5 minuter. Rör sedan ner grädde, ost, spenat och chiliflakes och höj värmen ett tag, sänk sedan värmen och låt sjuda i ytterligare 2-3 minuter.

Lägg sedan i kycklingen med skinsidan upp och låt sjuda i 10-15 minuter tills kycklingen och potatisen är helt genomkokt.

Smaka av med salt och peppar samt toppat med parmesanost och lite chili flakes.

Till denna rätt rekommenderar vi ett mustigt och fruktigt vin, utan tillsatt socker och inte för mycket tanniner då chillin i maträtten kan förstärka det sträva i vinet. Då passar Bonza reserve perfekt och i detta fall så har vinproducenten, John Quarisas, Italienska härkomst en garanti för att Australien och Italien verkligen fungerar utmärkt tillsammans på middagsbordet!

Låt det smaka!