Biffstroganoff och ett kraftigt rödvin

Cameleon Cabernet Sauvignon Reserva

Art.nr. 651801

Cameleon Cabernet Sauvignon Reserva

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Cameleon Cabernet Sauvignon Reserva har tydliga toner av svartvinbärsgele, rostat kaffe och peppar. Vinet är mycket fruktigt och med en väl avvägd struktur. Cameleon Cabernet Sauvignon innehåller organiskt odlade druvor som plockas för hand. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Biffstroganoff

600g filé av biff
25g smör
1 gul lök, tunt skivad
250g små champinjoner, tunt skurna
1 msk Dijonsenap
400ml oxbuljong
1 msk vegetabilisk olja
3 msk crème fraiche
1 msk brandy/cognac

1 kläm citron
Fint hackad persilja
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

Skär biffen i strimlor och salta och peppra. Låt stå i ett par minuter. Därefter värm upp en stor stekpanna till medium värme och tillsätt smöret. Tillsätt lök och låt steka i ca 2 minuter. Tillsätt sedan svampen och låt dessa tillagas till både lök och svamp är mjuka.

Rör ner senap i pannan och blanda väl, häll sedan i buljongen och låt sjuda tills hälften av vätskan har reducerats. Blanda sedan i créme fraiche och låt pannan vila i ett par minuter.

Koka upp pasta vatten och lägg i valfri bandpasta.

Hetta upp en annan panna med oljan. När den är riktigt het lägg i strimlorna av biffen och rör konstant, tills köttet fått en fin och brynt yta. Detta bör ta max en minut.

[Vill ni flambera med lite brandy eller cognac så är det nu dags för det. Men gör endast detta om ni vet vad ni gör, och aldrig under en köksfläkt samt ha ett lock i närheten. (Det går även bra att droppa i en skvätt senare i såsen för lite extra smak)]

Värm åter lök och svampblandningen och tillsätt sedan biffen. Smaka av med salt och peppar. Om såsen känns för mäktig så runda av med ett par droppar citron.

Strö över nyhackad bladpersilja precis innan servering.


Föregående inlägg