Kanel- och honungsmarinerade short ribs med grönsaks blandning

Bonza Reserve (Nyhet)

Art.nr. 6816-01

Bonza Reserve (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Vinet är smakrikt och generöst och passar perfekt till rätter som pulled pork eller ribs. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Short Ribs

1 kg short ribs (tunna revben)
3 morötter
2 palsternacka
½ blekselleri
1 gul lök
2 dl rödvin
2 kanelstänger
3 msk honung

Marinad

3 msk rapsolja
2 msk flytande honung
3 msk malen kanel
Saften från ½ citron
Salt och nymalen svartpeppar

Grönsaksröra

2 msk olivolja
2 röda lökar
1 sötpotatis
2 vitlöksklyftor
2 kanelstänger
2 tsk malen kanel
2 tsk flytande honung
1 citron, saft och skal
1/2 liter buljong av viltfond + vatten
1 röd paprika
5 tomater, gärna i olika färger
1 stor zucchini
1 burk stora vita bönor eller kikärtor, ca 300 g
Till garnering gräslök

Det här är ett recept som passar sig bra nu inför jul. Det är även ett recept som fungerar alldeles utmärkt resten av året med. Vi älskar recept där momenten tar lite längre tid att få klart. Så när köttet kokas mört så hinner du förbereda tillbehören, dricka ett glas gott vin och prata med familjen.

Gör så här:

Hacka alla grönsakerna till köttet. Det är inte så noga hur du hackar dem. Allt ska ner i en större gryta. Fräs på grönsakerna i olja. Lägg på köttet och rör runt lite. Häll på vin, vatten, honung och kanel. Vätskan ska täcka köttet. Lägg på ett lock och koka upp, för att sen sänka värmen så det småputtrar. När köttet nästan lossnar från benen så tar du ur köttet och lägger det på en ugnsplåt. Pensla marinaden över köttet och avsluta tillagningen i ugnen. Spara lite marinad tills du har tagit köttet ur ugnen och precis ska servera.

Skär rödlöken i smala klyftor och pressa vitlöken. Skala och dela sötpotatisen i små bitar. Hetta upp olja i en stekgryta och fräs lök och sötpotatis i ca 5 minuter. Tillsätt kanel, honung, vitlök, saft och skal av citron, paprika i strimlor och buljongen. Låt röran småkoka i 10 minuter.

Grovhacka tomat och zucchini och tillsätt dessa i grytan tillsammans med bönor eller kikärtor som är väl avrunna.

Låt koka ytterligare 10-15 minuter tills grönsakerna mjuknat.

Smaka av grönsakerna under tillagningen så att dem fortfaranade har tuggmotstånd. Salta och peppra efter smak.

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg

Laxpaj med broccoli