Kyckling och tomat Chakhokhbili


Du behöver
Kyckling och tomat Chakhokhbili
2 gula lökar, hackad
1 morot, hackad
2 röd paprika
4 msk oliv olja
1 kg kycklingklubbor
1 tärning kycklingbuljong
2 lagerblad
1 tsk torkad koriander
500g tomater, skurna
2 msk tomatpure
1 ½ dl vitt vin
0.5 dl hackad färsk bladpersilja
2 vitlöksklyftor, fint hackade
Salt och peppar
Hacka paprika, lök och morot samt lägg dessa i en stor gryta tillsammans med ca 2 matskedar olivolja. Sautera i ca 2 minuter, tillsätt kycklingen, den torkade koriandern och resten av olivoljan, låt kycklingen få lite färg (ca 3-5 minuter). Rör i tomatpure, tomaterna samt vin och vatten samt buljong och om det behövs och låt koka upp för att sedan sjuda utan lock i ca 30 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Servera med rostad klyftpotatis eller nykokt ris.
Till denna rustika rätt väljer vi ett härligt bordeauxvin som gärna får luftas 30 minuter innan servering. Vinet heter Château Plantier Rose Cru Bourgeois!
Låt det smaka!