Kyckling á la San Sebastian


Du behöver
Kyckling ala San Sebastian
2 tsk olivolja
2 stora kycklingben
Alt 4 mindre kycklinglår
1 gul lök, hackad
2 pressade vitlökar
1 dl vitt vin
2 röda paprikor, skalad i kuber
1 burk krossade tomater
1/4 tsk paprika pulver
1/2 tsk timjan
Salt och peppar
Fantastiska smaker behöver inte alltid betyda att vi spenderar en massa tid i köket. Denna rätt är lättlagad men smakar lyxrestaurang!
Hetta upp olivolja till medium värme i en tjock och djup kastrull. Bryn sedan kycklingen i ca 8 minuter, ta bort från värmen och sätt åt sidan. Ta bort överflödigt fett om det behövs.
Tillsätt sedan lök och vitlök och laga i ytterligare en minut, se upp så att den inte bränns vid.
Slå på vin och skrapa av botten av pannan med den träsked.
Tillsätt sedan paprika, tomat, timjan, salt och peppar. Blanda runt och lägg tillbaka kycklingen i grytan.
Minska värmen och låt sjuda under lock tills kycklingen är helt genomkokt, detta tar ca 30 minuter.
Servera med nykokt ris!
Denna rätt fullständigt ropar efter Röd Bordeaux och då är det självklara vintipset Chateau Plantier Rose!
Låt det smaka!