Lammlägg med rödvinsås

Chinon Fabien Demois

Art.nr. 275901

Chinon Fabien Demois

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Läs mer…


Du behöver

Lammlägg och sås

2kg lammlägg
Olivolja
2 gul lök
5 vitlöksklyftor
2 morötter
¼ rotselleri
2 kvistar rosmarin
1 kvist timjan
1 burk krossade tomater
4dl rött vin

Gör så här:

Skölj av lammläggen och salta och peppra dem. Hetta upp en panna med olivolja och bryn dem på alla sidor. Spara köttsafterna i pannan och slå på rödvinet som får koka upp.

Lägg sedan lammläggen i en gryta eller ugnsfast form tillsammans med lök, vitlök och rotfrukterna samt kryddorna och tomaten. Tillsätt rödvinet och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 3 timmar tills köttet är mört. Krydda med salt och peppar.

Servera tillsammans med rostad potatis, rödvinsås samt haricot verts.

Till denna fantastiska påsk rätt har vi ett riktigt elegant vintips Chinon Fabien Demois