Lammlägg med rödvinsås


Domaine Habrard Crozes-Hermitage
Fruktigt, druv- och ursprungstypiskt kryddigt vin med inslag av röda eller mörka bär, peppar och lagerblad. Läs mer…
Du behöver
Lammlägg och sås
2kg lammlägg
Olivolja
2 gul lök
5 vitlöksklyftor
2 morötter
¼ rotselleri
2 kvistar rosmarin
1 kvist timjan
1 burk krossade tomater
4dl rött vin
Gör så här:
Skölj av lammläggen och salta och peppra dem. Hetta upp en panna med olivolja och bryn dem på alla sidor. Spara köttsafterna i pannan och slå på rödvinet som får koka upp.
Lägg sedan lammläggen i en gryta eller ugnsfast form tillsammans med lök, vitlök och rotfrukterna samt kryddorna och tomaten. Tillsätt rödvinet och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 3 timmar tills köttet är mört. Krydda med salt och peppar.
Servera tillsammans med rostad potatis, rödvinsås samt haricot verts.
Till denna fantastiska påsk rätt har vi ett riktigt elegannt vintips: Domaine Habrard Crozes-Hermitage!