Fläskfilégryta med gräddig svampsås
Art.nr. 275901
Chinon Fabien Demois
Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Läs mer…
Du behöver
Fläskfilégryta
600 g fläskfilé
2 msk smör
200 g champinjoner (skivade)
2 schalottenlökar (hackade)
2 vitlöksklyftor (hackade)
1 1/2 dl rött vin från Loire, t.ex. Chinon
1 dl vispgrädde
2 dl kycklingbuljong
2 msk hackad färsk timjan
2 msk hackad färsk persilja
salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
Krydda fläskfilén med salt och svartpeppar.
Stek fläskfilén i smör på hög värme i ca 2-3 minuter på varje sida tills den är gyllenbrun. Ta upp den och lägg åt sidan.
Sänk värmen och tillsätt champinjoner, schalottenlök och vitlök i samma stekpanna. Stek tills de är mjuka.
Tillsätt vin, grädde och kycklingbuljong i stekpannan. Rör om väl och låt koka upp.
Lägg tillbaka fläskfilén i stekpannan och låt den sjuda i ca 10-15 minuter tills den är helt genomkokt.
Tillsätt örterna och smaka av med salt och svartpeppar.
Servera fläskfilén med såsen och valfria tillbehör som ris eller potatismos.
Till detta recept dricker vi Fabien Demois Chinon