Entrecote wraps
Art.nr. 275901
Chinon Fabien Demois
Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Läs mer…
Du behöver
Entrecote wraps
2 Entrecote-biffar (cirka 200g var)
Salt och peppar, efter smak
2 msk olivolja
1 lök, tunt skivad
1 röd paprika, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk chilipulver
1 tsk spiskummin
4 stora tortillabröd
1 avocado, skivad
50g strimlad sallad
1 tomat, skivad
100g riven ost (cheddar eller liknande)
Gräddfil och salsa, till servering
Gör så här:
- Krydda biffarna generöst med salt och peppar på båda sidorna. Värm en matsked olivolja i en stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, lägg i biffarna och stek tills önskad stekgrad (cirka 3-4 minuter på varje sida för medium). Ta bort biffarna från stekpannan och låt dem vila några minuter.
- I samma stekpanna, tillsätt ytterligare en matsked olja. Lägg i den skivade löken och paprikan, rör om då och då tills de mjuknar och får lite färg. Detta tar cirka 5 minuter.
- Lägg i den hackade vitlöken, chilipulver och spiskummin i stekpannan. Rör om väl och stek i ytterligare en minut tills kryddorna är väl blandade.
- Skiva den vilande biffen tunt. Lägg tillbaka de skivade biffarna i stekpannan och rör om väl för att blanda med löken, paprikan och kryddorna.
- Värm tortillabröden i en torr panna i cirka 30 sekunder på varje sida.
- För att montera wrapsen, dela biffblandningen mellan de fyra bröden. Toppa med skivad avocado, strimlad sallad, skivad tomat och riven ost. Vik in sidorna och rulla ihop dem tätt.
- Servera dina tortilla-wraps med en klick gräddfil och salsa, om så önskas.
Smaklig måltid!