Entrecote wraps

Chinon Fabien Demois

Art.nr. 275901

Chinon Fabien Demois

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Läs mer…


Du behöver

Entrecote wraps

2 Entrecote-biffar (cirka 200g var)
Salt och peppar, efter smak
2 msk olivolja
1 lök, tunt skivad
1 röd paprika, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk chilipulver
1 tsk spiskummin
4 stora tortillabröd
1 avocado, skivad
50g strimlad sallad
1 tomat, skivad
100g riven ost (cheddar eller liknande)
Gräddfil och salsa, till servering

Gör så här:

  1. Krydda biffarna generöst med salt och peppar på båda sidorna. Värm en matsked olivolja i en stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, lägg i biffarna och stek tills önskad stekgrad (cirka 3-4 minuter på varje sida för medium). Ta bort biffarna från stekpannan och låt dem vila några minuter.
  2. I samma stekpanna, tillsätt ytterligare en matsked olja. Lägg i den skivade löken och paprikan, rör om då och då tills de mjuknar och får lite färg. Detta tar cirka 5 minuter.
  3. Lägg i den hackade vitlöken, chilipulver och spiskummin i stekpannan. Rör om väl och stek i ytterligare en minut tills kryddorna är väl blandade.
  4. Skiva den vilande biffen tunt. Lägg tillbaka de skivade biffarna i stekpannan och rör om väl för att blanda med löken, paprikan och kryddorna.
  5. Värm tortillabröden i en torr panna i cirka 30 sekunder på varje sida.
  6. För att montera wrapsen, dela biffblandningen mellan de fyra bröden. Toppa med skivad avocado, strimlad sallad, skivad tomat och riven ost. Vik in sidorna och rulla ihop dem tätt.
  7. Servera dina tortilla-wraps med en klick gräddfil och salsa, om så önskas.

Smaklig måltid!


Föregående inlägg
Nästa inlägg