Underbara rotfrukter är nu i säsong!

Chinon Fabien Demois

Art.nr. 275901

Chinon Fabien Demois

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Ett aromatiskt vin med elegant tanninstruktur Läs mer…


Du behöver

Ugnsrostade grönsaker

Sötpotatis
Morötter
Rödbetor
Champignon
Citron
timjan
olivolja
vitlök
salt
Peppar

Äntligen är det högsäsong för underbart smakrika och nyttiga rotfrukter.  Så varför inte laga en smarrig panna med ugnsrostade grönsaker och verkligen njuta av färska och närodlade grönsaker.

Rotfrukter är nyttiga och ofta rika på fiber och vitaminer samt flertalet antioxidanter.

Att tänka på:

Se till att alla grönsaker har ungefär samma tjocklek och lägg dem inte för nära varandra. De flesta ”hårda” grönsaker brukar ta ca 40 minuter på 225° C men har ni även blomkål, broccoli eller sparris så tar dessa ca 25 minuter. Ugnsrosta i så fall dem i omgångar och låt dem sedan gå klart tillsammans de sista 5 minuterna.

Skär upp grönsakerna och lägg dem på en ugnsplåt eller annan ugnsfast form. Pensla dem med lite god olivolja samt strö över salt och lägg ett par timjankvistar på. Om ni planerar att frysa delar av dessa grönsaker så salta enbart.

Sätt ugnen på 225° C och ugnsrosta grönsakerna i ca 40 minuter.

Tips: Om ni vill göra en kul jämförelse så prova att vakuumförpacka morot och rödbeta och tillaga sedan Sous Vide i 1h på 85°C.

De lite mustiga tonerna av dessa rotfrukter mår väldigt bra tillsammans med ett rött vin gjort på druvan Cabernet Franc och här har vi vårt ekologiska röda vin från Chinon, Fabien Demois Chinon som passar utmärkt till.