Klassisk grönsakssoppa

Byron Bay Sauvignon Blanc

Art.nr. 205208

Byron Bay Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av kiwi, nässlor, gröna äpplen, svartvinbärsblad, passionsfrukt och lime. Läs mer…


Du behöver

Klassisk grönsakssoppa

3 potatisar, skalade och tärnade
3 morötter, skalade och skivade
2 palsternackor, skalade och skivade
1 bit rotselleri (ca 100 g), skalad och tärnad
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1,5 liter grönsaksbuljong
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
Salt och svartpeppar, efter smak
1 dl färsk persilja, finhackad

Klassisk grönsakssoppa är en tidlös favorit som värmer både kropp och själ. Med en bas av färska rotfrukter och smaker av lagerblad och timjan är den både enkel att laga och full av naturlig smak. Perfekt som en lätt middag eller som förrätt till en större måltid.

Instruktioner:

  1. Förbered grönsakerna: Skala och skär potatis, morötter, palsternackor och rotselleri i jämnstora bitar. Hacka löken och vitlöken.
  2. Fräs lök och vitlök: Hetta upp lite olivolja i en stor kastrull. Fräs lök och vitlök tills de är mjuka och doftar gott.
  3. Koka soppan: Tillsätt alla grönsaker till kastrullen och rör om. Häll över grönsaksbuljongen så att det täcker grönsakerna. Lägg i lagerblad och timjan.
  4. Låt sjuda: Koka upp soppan och låt den sedan sjuda på medelvärme i ca 20 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
  5. Smaka av: Ta bort lagerbladen och smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Servera: Häll upp soppan i skålar och toppa med färsk persilja. Servera med ett gott bröd vid sidan av.

Föregående inlägg

Jansons Frestelse

Nästa inlägg

Kåldolmar