Krämig morots- och pumpasoppa med persilja
Krämig soppa på morot och pumpa med crème fraîche och persilja. Extra god tillsammans med Chardonnayburken – ett trendigt, fruktigt vin på burk.


Chardonnayburk (Nyhet)
Ungdomlig, mycket fruktig smak med inslag av galiamelon, gula äpplen, mango och apelsin. Läs mer…
Du behöver
Krämig morots- och pumpasoppa med persilja
500 g pumpa, i tärningar
300 g morötter, i skivor
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
7 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
2 msk olivolja
1 msk smör
½ tsk malen ingefära
½ tsk malen spiskummin
Salt och svartpeppar
Till servering:
Crème fraîche
Färsk persilja
Chiliflakes (valfritt)
Gott bröd
En len och smakrik soppa på morot och pumpa, toppad med crème fraîche och färsk persilja. Värmande höstmat som både är enkel att laga och elegant att servera.
Instruktioner
Hetta upp olivolja och smör i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök, morot och pumpa några minuter.
Tillsätt ingefära och spiskummin, fräs kort.
Slå på buljongen och låt sjuda i ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Mixa soppan slät med stavmixer eller blender.
Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
Servera med en klick crème fraîche, färsk persilja och eventuellt lite chiliflakes.
Vinmatchning
Till denna soppa rekommenderar vi Chardonnayburken (art.nr. [ange korrekt nr], 500 ml).
Ett friskt och fruktigt vin med inslag av citrus, tropisk frukt och en liten mjuk rondör. Chardonnayburkens fräschör lyfter fram sötman från morot och pumpa, medan frukten möter krämigheten i soppan. Ett avslappnat, modernt val som visar att burkviner fungerar lika bra vid matbordet som på utflykten.
FAQ – vanliga frågor
Kan jag göra soppan vegansk?
Ja, byt ut grädde och crème fraîche mot växtbaserade alternativ.
Kan man servera soppa till vin på burk?
Absolut – Chardonnayburken är frisk och fruktig, vilket gör den perfekt även till krämiga soppor.
Vad kan jag servera till soppan?
Ett gott surdegsbröd eller rostat lantbröd är bästa tillbehöret.






