Tomattarte med säsongens sista tomater

Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé

Art.nr. 602601

Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av röda vinbär, krusbär, smultron och svartvinbärsblad. Läs mer…


Du behöver

Tomattarte

1 paket filodeg
450g blandade tomater
2 msk grov senap
1 vitlöksklyfta
2 msk crème fraîche
3 timjankvistar
olivolja
socker
salt
peppar

Ännu finns det mängder av tomater från årets säsong och de smakar bättre än någonsin och framför allt väldigt mycket godare än de tomater vi har när det inte är säsong.

Här kommer ett ljuvligt recept på en tomattarte som lyfter tomaterna till en hög nivå.

Gör så här:

Ställ ugnen på 200° . Hacka vitlöken fint. Skär mindre körsbärstomater i halvor. Lägg dem i en skål salta och låt stå i ca 10 minuter så att en del av vätskan släpper.

Blanda senap, crème fraîche och vitlök i en liten skål. Lägg sedan ut bakplåtspapper i en ugnplåt och sprid ut filodegen tunt. Antingen gör ni det i en rektangulär form som plåten eller som en pizza. Gör ett par hål med en gaffel i filodegen och sprid sedan ut senapen över hela degen. Torska sedan av tomaterna med kökspapper så att de inte är för blöta och sprid ut dem över hela ytan med filodeg och lämna marginal för att vika in kanterna.

Ringa sedan över olivolja och strö ut ett jämnt lager med timjan över hela tarten. Baka sedan i ugnen 20-25 och servera med ett glas Marlborough Estate.


Föregående inlägg
Nästa inlägg