Vinitaly 2016 – En italiensk vinmässa

Vinitaly är en årligt återkommande vinmässa som i år firade hela 50 års jubileum. Inköpare, journalister, sommelierer och krögare från hela världen samlas i Verona för att under fyra dagar botanisera bland tusentals viner.

Ciao Verona!

Vinia var inbjudna att åka med ITA, Italian Trade Agency, som bjuder in några nordiska inköpare varje år. Schemat var fullspäckat med provningar och möten hos producenter från olika regioner. Något som imponerade var en timmes Franciacorta-provning. Otroligt bra mousserande viner, några i klass med Champagne.

På söndagskvällen var det galamiddag i networking-anda mitt i Arena di Verona. Bubbel, röda mattan och avsmakningsmeny med några hyllningstal till Italien. Bra arrangerat och ett bra tillfälle att faktiskt skapa kontaker med inköpare från andra marknader utanför Sverige. Konkurrerar man inte på samma marknad kan man dra nytta av varandra.

Förövrigt provades bra vin för de kommande offertförfrågningarna som kommer resultera i några offerter till Systembolaget. Det är ju vårat huvudfokus med mässorna – att leta efter nya produkter men även hinna träffa våra befintliga producenter. Batzella från Bolgheri var där och vi fick prova några äldre årgångar av Batzella Tâm som vi säljer på Systembolaget – helt otroliga viner!

Väl i Verona måste man ju även passa på att kolla in den berömda balkongen från Shakespeares Romeo och Julia!

Det var en bra, spännande och inspirerande resa!

/Rebecka

 


Föregående inlägg