Så vet du om ditt favoritvin innehåller onödigt mycket socker!

Visste du att många av de populäraste röda vinerna innehåller onödigt mycket socker?

Sockret i rödvin kommer från druvorna, det finns där naturligt som i all annan frukt. En stor del försvinner och omvandlas till alkohol under jäsningen och i seriösa röda viner blir det kvar under 3-4 gram socker per liter efter jäsningen. Allt för ofta tillsätts dock koncentrerad druvmust i vinet för att ge mer sötma. Det gör att vinet kanske upplevs som godare, men görs ofta för att dölja kvalitetsbrister hos vinet. Så, hur ska man veta vilket vin som är det bättre alternativet?

Så håller du koll på sockret

Idag finns en uppsjö av sockersnåla rödviner på Systembolaget. Du hittar dem via informationen på hyllans etikett – leta efter viner märkta med Sockerhalt <3 g/l. Då kan du vara säker på att få med dig ett vin utan tillsatt socker hem. Information om vinernas sockerhalt finns även på systembolaget.se.

Vi på Vinia gör alltid medvetna val med våra viner. Vi säger nej till onödigt socker och ja till kvalitet. Därför kan vi erbjuda kvalitetsviner med lägsta möjliga sockerinnehåll. The Great Bonza är ett av dessa viner. Det passar perfekt till sommarens alla grillmiddagar!