Laxburgare med fetaost & dilltsatsiki

Org de Rac Reserve Chardonnay

Art.nr. 293001

Org de Rac Reserve Chardonnay

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…


99 kr

Du behöver

Laxburgare

400 g skinn- och benfri laxfilé
1 röd chilifrukt
½ röd paprika
75 g fetaost
½ dl färsk timjan
½ msk grovkornig senap
3 msk vispgrädde
2 msk potatismjöl
60 g bland sallad
Olivolja
Salt och peppar

Dilltsatsiki

1 gurka
2 dl matyoghurt
2 skalade vitlöksklyftor
½ dl hackad dill

Börja med tsatsikin. Dela gurkan på längden. Skrapa ut kärnor med en sked och riv sedan gurkan grovt och blanda med 1 ½ tsk salt. Låt stå i 10 minuter.

Krama ur vattnet ur gurkan och lägg i en bunke. Blanda därefter med yoghurt, pressad vitlök, dill och 1 ½ msk olja samt krydda med peppar. Dela och kärna ur chili och paprika. Pinhacka chili, skär paprika och fetaost i ½ cm stora tärningar.

Skär laxen i bitar och lägg i matberedare. Tillsätt timjan, senap, grädde och potatismjöl samt krydda med salt och peppar. Använd matberedarens pulsinställning, dvs. snabb rotation i kortare pulsar tills en jämn smet uppstått, detta tar ca 15 sekunder.

Blanda laxfärsen med chili, paprika och fetaost. Forma till burgare. Stek eller grilla burgarna ca 4 minuter på varje sida.

Servera med bröd, sallad, en skiva rödlök och dilltsatsiki. Ni kan även blandas i lite koriander om ni vill ha en kraftigare smak.

Till denna härliga burgare passar ett fruktigt och fylligt vin med frisk eftersmak perfekt och till det är Org de Rac Chardonnay en utmärkt kandidat.

 


Föregående inlägg