Medelhavsrullad med gräddstuvad kål

Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Vinet är smakrikt och generöst och passar perfekt till rätter som pulled pork eller ribs. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Medelhavsrullad

4 kotletter/ fläsk karréskivor
100g baby spenat
200g ricotta ost
50g soltorkade tomater
8 skivor bacon
1 vitlöksklyfta
Salt och Peppar

Gräddstuvad vitkål

1/2 vitkålshuvud
3 msk smör
3 dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar

När julborden är avklarade så lockar ofta medelhavets rena men smakrika kök oss och här kommer just ett sådant enkelt och snabbt recept!

Förvärm ugnen till 180 grader.

Stek babyspenaten i en minut tillsammans med en hackad vitlöksklyfta.  (Det går även bra med fryst spenat, men tänk på att krama ur en del vätska) Blanda ner spenaten i en skål tillsammans med hackad soltorkad tomat och ricottaost. (Om ni gör en större sats än receptet så är detta även ett gott innehåll till hemmagjord ravioli)

Banka ut kotletterna eller skivor av fläskkarré, ca 0,5 cm tjocka, och lägg dem ovanpå två omlottlagda baconskivor. Bred ut ricottablandningen i ett generöst lager ovanpå. Rulla därefter ihop dem och fäst dem med ett par tandpetare.

Lägg rulladerna i en lätt oljad och ugnsfast form och stek i ugnen tills baconet är krispigt och köttet genomstekt, ca 30 minuter.

Strimla samt skölj vitkålen. Hetta upp en stekpanna och stek vitkålen i smör tills den är mjuk. Tillsätt sedan grädden och låt koka in i ett par minuter. Smaka av med salt.

Till denna härliga och smakrika rätt behöver vi ett vin som trivs bra med fläskött och uppvisar en stor generösitet och har mycket smak. Guldvinnande Bonza reserve är en mycket bra smakmatchning till detta recept.


Föregående inlägg
Nästa inlägg