Pulled Tofuburgare och ett BBQ-vin från Australien

The Great Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

The Great Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Vinet är smakrikt och generöst och passar perfekt till rätter som pulled pork eller ribs. Läs mer…


Du behöver

Burgaren

200 g tofu, gärna rökt
1 dl BBQ-sås
2 tsk riven färsk ingefära
0,5 tsk mald spiskummin
0,5 tsk rökt paprikapulver
några droppar tabasco
salt
svartpeppar

Kålsallad

3 dl strimlad vitkål
0,5 rödlök
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk rapsolja
0,5 tsk torkad oregano
0,5 tsk salt
svartpeppar

Till servering

majonnäs
hamburgerbröd

Gillar ni pulled pork så kommer ni definitivt gilla pulled tofuburgare. Detta recept har vi fått från våra vänner på tidningen VEGO.

Gör så här:

1. Skiva tofun i strimlor med hjälp av en osthyvel.
2. Fräs tofun i lite olja tills den får fint med färg.
3. Rör ner resterande ingredienser och blanda väl.
4. Blanda ihop samtliga ingredienser till kålsalladen i en skål. Massera med händerna tills kålen mjuknar.
5. Fyll hamburgerbröden med majonnäs, din pulled tofu och kålsallad.

Till denna läckra burgare rekommenderar vi Bonza Reserve.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg