Grillade kryddstarka marinerade räkor

Cava Roy Brut Nature (Nyhet)

Art.nr. 5063201

Cava Roy Brut Nature (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Stilren cavakaraktär med spänstig fruktighet av äpplen, citrus och stänk av tropisk frukt, mandel samt en riktigt fräsch längd.

Läs mer…


Du behöver

Grillade kryddstarka marinerade räkor

30 stora räkor
2 msk olivolja, till pensling av grill
2 msk hackad mynta
2 vitlöksklyftor, fint hackade
1 msk fisksås
2 msk olivolja
2 msk brunt socker
3 msk srirachasås
3 msk havssalt
6 citroner

Gör så här:

Riv skalet från 4 citroner och lägg i en matberedare. Strö över salt och sätt igång maskinen. Ställ denna salt och citronblandning åt sidan.

I en skål pressa juice från två citroner och blanda i olivolja, srirachasås, fisksås, vitlök, farinsocker och 1 tsk av salt och citronblandnigen. Skär sedan de två resterande avzestade citronerna och lägg ner i skålen.

Skär sedan ett tunt snitt i räkorna och avlägsna strängen. Låt skalet sitta kvar. Tvätta och skölj räkorna väl. Lägg sedan ner räkorna i skålen och blanda väl. Täck därefter skålen med plastfolie och låt marinera i kylen i minst 1h.

När marineringen nästan är klar så sätt er grill på medelvärme och pensla gallret med olivolja. Trätt därefter räkorna på grillspett och glöm inte att blötlägga grillspetten i minst 20 minuter om de är av trä. Lägg räkspetten åt sidan och spar skålen med marinad.

Grilla citronskivorna i 2 minuter. Vänd en gång och överför till ett serveringsfat. Hacka myntan och blanda ner den i marinaden. Lägg sedan räkspetten på grillen och pensla med marinaden. Grilla sedan räkspetten ca 2-3 minuter per sida.

Servera tillsammans med citronen samt ett glas Cava Roy Brut nature

Hoppas det smakar!