Färdigmarinerad grillad eller ugnsstekt porchetta och tre goda såser

Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Vinet är smakrikt och generöst och passar perfekt till rätter som pulled pork eller ribs. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Porchetta

1.3 kg Färdigmarinerad Porchetta

Salsa Verde

2 vitlöksklyftor, hackade
3-6 anjovisfileer
1 msk saltade kapris, hackade
1 dl bladpersilja
5 myntablad
1 citron,zest och juice
Extra jungfruolja

Kall sås med lime och honung

4 dl turkisk yoghurt
1 lime
rivet skal av hela och saft av halva
1,5 msk honung (gärna flytande)
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Basilikasås

1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta, hackad
2 msk basilika, finhackad
1 krm salt
1 krm pepper, nymald

Till helgen kommer våren och vi vill kanske spara in någon timme men ändå äta underbart långlagad smakrik mat. Då är det ibland OK att fuska med en färdigmarinerad Porchetta som finns att köpa på saluhallar eller i dagligvaruhandeln. (Även om det är lite fusk)

Gör så här:

I ugn:

Sätt ugnen på 200°C och lägg den färdigmarinerade Porchettan i en ugnsfast form i mitten av ugnen. Vänd då och då och låt baka i ugn i ca 1.45 minuter. Se till att den är fuktig och ös den med den vätska som samlas i ugnsformen. Fyll på med lite vatten om det känns torrt. Ta ut ur ugns när den är ca 85°C

På grillen:

Ge Porchettan en fin grillyta på en het grill. Sänk sedan värmen till 180°C grilla indirekt i 3-4h. Porchettan är klar när innertemperaturen är ca 75°C. Fyll på med grillbricketer en gång i timmen ungefär så att grillen håller 180 °C.

Låt köttet sedan vila i 20 minuter innan ni skär upp och serverar. Servera sedan med grillade grönsaker samt någon av våra 3 olika såser. Salsa Verde – Kall sås med lime och honung – Basilikasås.

PS.Om ni inte grillar grönsakerna så rosta dem i ugnen ca 30 minuter  innan Porchettan är klar i ugn.

I glaset, Bonza Reserve; ett fantastiskt grillvin.

Hoppas det smakar!