Lyxig hummerpasta och ett glas Meursault

Gör så här:

Dela hummern och ta ut allt kött, skär i 8-10 bitar. (Så här delar ni en hummer )

Hetta upp olja i en stor kastrull till medium värme. Tillsätt hummer samt uppsamlad vätska från hummerköttet/klorna samt vitlök. Vänd försiktigt runt hummer i ca 1 minut. Tillsätt vin och rör tills all alkohol har dunstat bort, ca 3 minuter. Tillsätt tomater och rör försiktigt runt tills dess att såsen börjar bli mjukare och tjocknar, detta tar ca 10 minuter. Gillar ni en lite krämigare pasta så kan ni tillsätta 1-2 dl grädde straxt efter att tomaterna har lagts i. Smaka av med salt och peppar.

Under tiden, tillaga spaghettin i en stor kastrull med kokande och saltat vatten. Häll av vattnet precis innan pastan är al dente och blanda tillsammans med hummersåsen.

Servera med hackad persilja samt ett glas Meursault från Vincent Bouzereau!

Hoppas det smakar.