Kycklingfärslimpa med tomatsås

Org de Rac Organic

Art.nr. 207301

Org de Rac Organic

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…


89 kr

Du behöver

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
0,5 dl havregryn
1 dl mjölk
½ citron
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
500g kycklingfärs
250g körsbärstomater
1 timjankvist
½ lagerblad
1 dl grädde
broccoli
haricoverts

Gör så här:

Värm upp ugnen till 175° Hacka den gula löken, vitlöksklyftan och blanda ägg, havregryn, mjölk, citronzest salt och peppar, timjan. Blanda väl och låt svälla i ca 10 minuter.

Lägg ner färsen i en lämplig for alternativt forma smeten till en limpa. Lägg sedan ner den i en ugnsfast form och ugnsstek den tills den har en innertemperatur på ca 70-75 grader. När ca 10 minuter återstår så lägg tomaterna vid sidan av köttfärslimpan. Låt lagerbladet ligga på toppen av färsen. Ta bort när den börjar ge för mycket färg.

Skopa därefter upp 5-6 msk vätska från köttfärslimpan tillsammans med en del av tomaterna. Tillsätt 1 dl grädde och låt sjuda ihop.

När ca 15-20 minuter återstår av limpan så ställ in en ugnsform med broccoli samt haricoverts. Pensla med lite olivolja samt salta innan de går in i ugnen. Det går även bra att steka grönsakerna i en stekpanna med lite olivolja samt smör.

Servera tillsammans med ugnstekt broccoli och haricoverts.

 


Föregående inlägg