Zucchinipizza med pinjenötter

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


Du behöver

Zucchinipizza

1 pizza kit
1.5 dl tomatsås, marinarasås
2 dl pinjenötter
1 medium stor zucchini
Pepparflakes
Färsk basilika
Salt & Peppar

Förvärm ugnen till 225° eller den temperatur som rekommenderas på pizzakittet.

Skiva Zucchinin i ca 3 millimeter tjocka skivor och strö över en halv tsk salt och blanda väl. Lägg sedan zucchinin i ett durkslag och låt stå i ca 20 minuter så att överflödigt vatten rinner av. Placera sedan zucchinin på pappershanddukar och torka av.

Rulla ut pizzadegen och smeta ut marinara sås i ett jämn och ganska tunt lager. Lägg sedan ut zucchinin över hela pizzan. Lägg ner pinjenötter i en mixer och kör den så att en mjuk pasta uppstår. Klicka ut denna pasta jämn över hela pizzan.

Baka sedan pizzan i ugnens övre del i 7–10 minuter. Garnera med färska basilikablad samt röd pepparflakes

Till denna härliga pizza vill vi matcha ett fruktigt och aromatiskt vin. Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon blir här en fin partner. Är ni sugna på rosévin så fungerar även Pink Pet utmärkt till.

Hoppas det smakar!