Bakad potatis med vispad fetaost och sumac
I januari är ibland plånboken lite tunnare så här kommer ett bra budgetrecept som smakar mer än det kostar. Gör så här: Värm ugnen till 220 ° (200° för varmluft)…
I januari är ibland plånboken lite tunnare så här kommer ett bra budgetrecept som smakar mer än det kostar. Gör så här: Värm ugnen till 220 ° (200° för varmluft)…
Gör så här: För att göra jordnötssåsen, vispa ihop jordnötssmör, sojasås, limejuice, farinsocker, chili vitlökssås och ingefära i en liten skål. Vispa i 2-3 matskedar vatten tills önskad konsistens uppnås.…
Värm ugnen till 220˚C. Kavla ut pajdegen och tryck försiktigt ut den i en pajplatta i en 23cm pajform. Väg ner mitten med pajvikter eller fodra med ugnspapper och fyll…
Det är vår och vi njuter av vårprimörer. Ramslöken är nu i säsong och är en underbar råvara. Gör så här: Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tillsätt…
Franska galetter är tunna pannkakor gjorda på bovete. Rätten har sitt ursprung i Bretagne och oftast serveras galetterna med en fyllning på ost och skinka samt ett ägg. Det är…
Vi gillar att grilla året runt och dessutom så låter vi inte svalt väder hindra oss för att även på hösten njuta av de härliga grillrätter som vi ofta lagar…
Detta vegorecept kommer från världens bästa vegomagasin VEGO! Siri Barje: När jag var i Ghana åt vi en väldigt god gryta som jag tror hette Chicken Yassa. Jag har googlat…
Sedan vi lade upp ett par sous vide-recept på bloggen så har det kommit ett par frågor om att ”vidda” sparris som nu är i säsong. Sparris blir underbart bra…
Denna kycklingrätt är underbart god och skapar en naturlig smakbrygga mellan mat och vin. Kyckling, citron, timjan och vin är verkligen en kanonfin kombination! Gör så här: Tillsätt vetemjöl samt…
Imorgon lördag är det kåldolmens dag, och det måste vi så klart respektera och således tillaga! Gör så här: Koka riset enligt instruktioner på paketet. Ställ svalt Skär av den…
Förbered oxbringan genom att torka av alla sidor med en fuktig kökshandduk och lägg i en stor kastrull fylld med kallt vatten. Låt koka upp på relativt hög värme och…
Augusti är här och många av oss ser fram emot att njutningsfullt ägna helgerna åt berg av nykokta kräftor och alla de härliga tillbehör som dukas fram. Men hur är…
Gör så här: Blanda senap, vinäger, salt och peppar. Vispa sedan försiktigt i oljan och avsluta med att rör i gräslök. Sätt åt sidan. Skär potatisen i halvor eller kvartar…
Under nationaldagen äts det nog mycket korv med bröd men vi anser att dagen till ära så kan vi väl lyxa till det med läcker hummer istället! Gör så här:…
För 49 år sedan grundade kemisten Anton Massel Club Oenologique som sedan bytte namn till International Wine & Spirits Competition, IWSC. Varje år hålls en mycket prestigefylld bankett där världens…
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.