Shakshuka och Domaine de Mourchon Tradition

Domaine de Mourchon Tradition – lanseras 23/3 (Nyhet)

Art.nr. 9577901

Domaine de Mourchon Tradition – lanseras 23/3 (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mörkt fruktigt med läckra toner av björnbär och körsbär. Fin kryddighet av lagerblad och svarta oliver. Stabila men mjuka och harmoniska tanniner samt en pigg och fräsch syrlig längd. Läs mer…


145 kr

Du behöver

Shakshuka

2 gula lökar
olivolja
3 vitlöksklyftor
5 tomater
1 röd paprika
2 chilifrukter
1 msk malen spiskummin
1 tsk torkad koriander
1 tsk kummin
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk malen svartpeppar
1 tsk salt
1 msk harissa
1 msk tomatpuré
2 dl ljus öl/vatten
1 kruka färsk koriander
4 ägg

En Shakshuka är en härligt nordafrikansk gryta som i många fall äts som frukostmål men hemma hos producenten Domaine de Mouchon är det en återkommande favorit som går att variera på många olika sätt. Tillsätt bönor för att få den matigare och vegetarisk, eller tillsätt chorizo om ni vill ha kött till. De heta mellanösterinspererade kryddorna och de långsamt kokade tomaterna passar utmärkt tillsamman med ett väl strukturerat vin som Domaine de Mourchon Tradition.

Gör så här:

Stek löken i olivolja på låg värme i 10-15 minuter. Stek under lock och rör runt då och då. Tillsätt sedan hackad vitlök och fortsätt stek i 5 minuter. Hacka chillin och skär tomaten  grova bitar och tillsätt dem till löken. Tillsätt sedan harissa, kryddor, samt tomatpuré och rör runt. Häll sedan på öl och låt allt koka upp för att sedan sjuda på svag värme i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Hacka sedan koriander och lägg i grytan. Spara en del till dekorering. Grytan ska vara tät och det ska gå att göra små hål där ni knäcker äggen över. Knäck äggen i 4 hål och låt koka i ett par minuter tills dess att äggen är klara.

Servera med ett gott bröd och hummus.

 


Nästa inlägg

Pad Thai med räkor