Chicken á la king


Chardonnayburk (Nyhet)
Ungdomlig, mycket fruktig smak med inslag av galiamelon, gula äpplen, mango och apelsin. Läs mer…
Du behöver
Chicken á la king
4 kycklingfiléer (el. vegetariskt alternativ som t.ex. quornfiléer)
1 gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 grön paprika
1 röd paprika
250 g champinjoner
4 dl kycklingbuljong (el. vegetarisk buljong)
1 dl grädde
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 lagerblad
1/2 tsk paprikapulver
salt
vitpeppar
Chicken à la King är en klassisk och krämig kycklinggryta med paprika och svamp, perfekt för både vardag och fest. Den milda men smakrika såsen gör rätten till en riktig favorit, särskilt när den serveras med ris, pasta eller rostat bröd.
Gör så här:
Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
Skär lök och vitlök i tunna skivor och ställ åt sidan.
Skär därefter kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem i olja eller smör.
När kycklingen fått färg tillsätter du lök och vitlök. Salta och peppra när löken blivit mjuk.
Stek champinjoner och paprika separat.
Smält smöret i en kastrull, rör ner mjöl och häll i lite buljong i omgångar och rör konstant. Tillsätt därefter grädde och ett stänk vin, och låt koka upp. Tillsätt lagerblad. Låt sedan såsen sjuda i 10-15 minuter.
Bland sedan ihop såsen med kycklingen och grönsakerna, och servera tillsammans med nykokt ris. Glöm inte att fiska upp lagerbladet!
I glaset har vi en fruktig chardonnay från Chardonnayburk.