Chicken á la king

Eden garden of dreams (Nyhet)

Art.nr. 2627-07

Eden garden of dreams (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ett ekologiskt torrt friskt och generöst fruktigt vin med inslag av äpplen, tropiskt frukt, citrus och en lätt fatkaraktär. Läs mer…


Du behöver

Chicken á la king

4 kycklingfiléer (el. vegetariskt alternativ som t.ex. quornfiléer)
1 gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 grön paprika
1 röd paprika
250 g champinjoner
4 dl kycklingbuljong (el. vegetarisk buljong)
1 dl grädde
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 lagerblad
1/2 tsk paprikapulver
salt
vitpeppar

Chicken á la king var ett mycket populärt recept på 90-talet och något som vi minns var så gott är ju värt att laga igen!

Gör så här:

Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
Skär lök och vitlök i tunna skivor och ställ åt sidan.
Skär därefter kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem i olja eller smör.
När kycklingen fått färg tillsätter du lök och vitlök. Salta och peppra när löken blivit mjuk.
Stek champinjoner och paprika separat.
Smält smöret i en kastrull, rör ner mjöl och häll i lite buljong i omgångar och rör konstant. Tillsätt därefter grädde och ett stänk vin, och låt koka upp. Tillsätt lagerblad. Låt sedan såsen sjuda i 10-15 minuter.
Bland sedan ihop såsen med kycklingen och grönsakerna, och servera tillsammans med nykokt ris. Glöm inte att fiska upp lagerbladet!

I glaset har vi en fruktig chardonnay – Eden garden of dreams.