Pasta med Kantareller

Äntligen finns det svamp i skogen, så varför inte laga en härlig pastarätt med skogens guld. I glaset med vin till så rekommenderar vi Org de Rac Chardonnay. Ett ekologiskt vin från Sydafrika.

Org de Rac Chardonnay

Art.nr. 293001

Org de Rac Chardonnay

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…


99 kr

Du behöver

Pasta med Kantareller

4-500g pasta, tex Papardelle
500g Kantareller
2 vitlöksklyftor
1 stor charlottenlök
2 msk smör
1 tsk hackad timjan
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
200 g chevreost
2 dl lätt creme fraiche
2 dl pastavatten
1 dl grovhackad bladpersilja

Ansa och borsta kantarellerna samt skär de i mindre bitar. Små kantareller behöver inte delas. Stek kantarellerna i smör tills det mesta av vätskan har kokat bort. Tillsätt lök, vitlök samt timjan mot slutet av stekningen.

Koka upp pastan enligt anvisning på paketet samt ta pastan någon minut innan den är al dente. Skär bort kanten på getosten och smula över kantarellerna tillsätt sedan creme fraiche samt pastavattnet och låt koka upp.

Blanda sedan pastan med kantarellblandningen och dekorera med färskt skuren bladpersilja samt lite parmesanost om ni önskar.

Salta och peppra.

Till denna ljuvligt krämiga rätt väljer vi Org de Rac Chardonnay. Vinets fruktiga smak som även har inslag av brynt smör gifter sig fantastiskt väl med kantarellernas härliga smak.


Föregående inlägg
Nästa inlägg