Fisktacos med mangosalsa och srirachamajo

Sancerre Domaine Vieux Pruniers

Art.nr. 5494-02

Sancerre Domaine Vieux Pruniers

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ett ungt, mycket friskt, ursprungstypiskt, något aromatiskt vin med inslag av mineral, päron, svartvinbärsblad, krusbär och citron. Läs mer…


Du behöver

Fisktacos

4×200 g torskfilé
1 tsk kummin
1 tsk rökt paprikapulver
¼ tsk ancho chillipulver
½ tsk salt
1 tsk limezest
2 msk olivolja

Mangosalsa

1 stor mango i kuber
2 msk hackad röd lök
2 msk hackad koriander
1 msk hackad jalapeno
1 msk limejuice
Salt
2 dl fint skuren rödkål
12 majstortillas
2 avokado i skivor
Srirachamajonäs

Gör så här:

Värm upp grillen till ca 225 grader. Blanda kummin, rökt paprika, ancho chillipulver salt och limezest samt blanda ihop allt med en sked.

Torka av torsken och rubba in kryddblandningen. Ringla sedan olivolja på bägge sidor av fisken. Lägg sedan fisken på grillen och grilla i 3-5 minuter på varje sida. Lyft ej fisken när den grillas, den släpper från ytan när den är klar. Lägg sedan fisken åt sidan och låt den vila. Grilla även ett par limehalvor.

Gör sedan era mjuka tacos och toppa med mangosalsa, grönsakerna samt ringla lite srirachamajo över.

När det finns hetta i maten så behöver vi möta upp med syra. En krispig sauvignon blanc som vårt sancerrevin på halvflaska är en klockren matchning.

Hoppas det smakar!