Krämig pasta med pumpa och salviacrisp

Villa Blanche Picpoul de Pinet

Art.nr. 258801

Villa Blanche Picpoul de Pinet

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…


Du behöver

Krämig pasta med pumpa och salviacrisp

350g Pasta
2 msk olivolja
12 färska salviablad +2 till garnering
21g pinjenötter, rostade och hackade
1 tsk. finrivet citronskal
1 schalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
Havssalt och nymald svartpeppar
250g rensat pumpakött
60g parmesanost, riven
60 ml grädde
1/8 tsk färsk riven muskot

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°c.

Skär pumpan i bitar och rosta den i ugnen i ca 20–25 minuter, den ska mjukna. Ta ut och låt svalna något.

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner, ta gärna pastan ca 30 sekunder innan den är al dente. Häll sedan av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Spara ca 2dl av kokvattnet i ett separat kärl.

Medan pastan kokar, lägg pumpan i en mixer, tillsätt lite olja, salt och peppar och mixa till en slät kräm.

Hetta upp en matsked olivolja i en stekpanna och stek salviabladen till de är krispiga. Detta tar ca 2–3 minuter. Lägg dem senare på en bit hushållspapper och dutta av allt fett. Smula sedan ner dem i en skål och blanda dem med pinjenötterna samt citronzest.

Tillsätt 1 msk olivolja till pannan ni stekt salvian i och tillsätt sedan lök och vitlök. Salta och peppra och låt bli mjuk i pannan. Tillsätt pumpan, parmesanost, grädde, muskot samt hälften av pastavattnet och koka ner tills det tjocknar något. Detta tar ca 3-5 minuter. Om den är lite klumpig så går det bra att köra den till en slät crème i mixern. Tillsätt sedan pastan och rör runt tills all pasta är täckt av denna goda rika sås. Om den känns för tjock så tillsätt mer av pastavattnet.

Servera med pinjenötter och ett kallt glas Villa Blanche Picpoul de Pinet

Hoppas det smakar!