Pumpasoppa serverad i pumpan

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

Art.nr. 258801

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…


Du behöver

Pumpasoppa

2 ½ dl finhackad schalottenlök
5 msk osaltat smör
7 dl rostat bröd, skuret i tärningar
3 ½ dl parmesanost, eller annan hårdost
1 pumpa på 2,75 kg
1.25 liter matlagningsgrädde, 15%
Nyriven muskot
2 lagerblad

Äntligen är det säsong för pumpor, dessa vackra härliga grönsaker som tagit lång tid på sig att bygga upp alla härliga nötiga smaker. Här kommer ett recept på pumpasoppa där ni använder hela pumpan och även serverar soppan i pumpan.

Gör så här:

Låt löken mjukna ordentligt i 3 msk smör under tio minuter på låg värme. Tillsätt det skurna brödet och koka i ytterligare 2 minuter. Salta & Peppra och tillsätt sedan osten. Lyft sedan av pannan från värmen.

Sätt ugnen på 200° C

Skär sedan av toppen av pumpan med en vass kniv. Toppen kommer användas som ett lock vid tillagningen så ta det varligt och var försiktiga när ni skär. Gröp sedan ur kärnorna i mitten så att det bildas en skål i pumpan. Salta sedan insidan samt utsidan av pumpan och tillsätt lök-, ost- och brödmixen. Häll sedan i grädde, salt & peppar, lagerblad och muskot. Lägg sedan tillbaka toppen som en ett lock och ställ på en ugnsfast form. Grädda sedan pumpan i ugnen i ca 2 timmar. Under 2–3 gånger under tillagningen så ta ut pumpan och rör runt ordentligt med en lång slev.

Smaka sedan av med salt och peppar och rör ner det resterande smöret precis innan servering.

Servera med en skiva rostat surdegsbröd samt ett kallt glas Picpoul de Pinet Villa Blanche!

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg