Risotto med Hokkaidopumpa och Gorgonzola

Bubbelburk

Art.nr. 754715

Bubbelburk

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Beska

Fruktig, ungdomlig smak med inslag av persika, gröna äpplen, örter, päron och lime. Läs mer…


Du behöver

Risotto med Hokkaidopumpa och Gorgonzola

350 g Arborioris
700 g Hokkaidopumpa (skalad och tärnad)
1,2 liter grönsaksbuljong
2 små schalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
150 ml torrt vitt vin
150 g gorgonzola, smulad
60 g osaltat smör
60 g riven parmesanost
Extra jungfruolivolja
Salt och nymald svartpeppar, efter smak
Färska örter som persilja för garnering

Instruktioner:

  1. Värm grönsaksbuljongen i en kastrull och håll den varm över låg värme.
  2. I en bred, tjockbottnad kastrull, värm olivoljan över medelvärme. Tillsätt schalottenlöken och vitlöken och sautera tills de blir mjuka och genomskinliga.
  3. Tillsätt Arborioriset och rör om i ett par minuter tills det blir glansigt.
  4. Häll på vinet och låt det absorberas av riset.
  5. Tillsätt den tärnade pumpan och en slev av den varma buljongen. Rör om tills buljongen nästan helt absorberats av riset innan du tillsätter nästa slev. Fortsätt processen, en slev i taget, tills riset är mjukt men fortfarande har en liten tuggmotstånd, cirka 18-20 minuter.
  6. När riset är klart, ta bort från värmen och rör in smör, gorgonzola och parmesan. Rör tills osten och smöret är väl integrerade och risotton har en krämig konsistens.
  7. Smaka av med salt och peppar och låt risotton vila några minuter.
  8. Servera risotton i skålar, toppad med färska örter.

Servera denna rätt som en tröstrik och färgglad höstmåltid. Risottons krämighet och pumpan och gorgonzolaostens sälta och skärpa ger en välbalanserad och mättande måltid.