Kyckling Madras Curry Rogan Josh med Aromatiskt Blandat Ris

Chinon Fabien Demois

Art.nr. 275901

Chinon Fabien Demois

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Ett aromatiskt vin med elegant tanninstruktur Läs mer…


Du behöver

Kycklingcyrry

Kycklinglår, 1 kg
Vegetabilisk olja, 30 ml
Stor lök, 1 st, finhackad
Vitlöksklyftor, 3 st, finhackade
Färsk ingefära, 20 g, riven
Krossade tomater, 1 burk (ca 400 g)
Kokosmjölk, 1 burk (ca 400 ml)
Madras currypulver, 30 ml (2 msk)
Gurkmeja, 5 ml (1 tsk)
Malen koriander, 5 ml (1 tsk)
Malen spiskummin, 5 ml (1 tsk)
Chilipulver, 2,5 ml (1/2 tsk), anpassa efter smak
Salt, efter smak
Färsk koriander och rostade pinjenötter, för servering

Blandat ris

Basmatiris, 475 ml (ca 2 dl)
Vatten, 950 ml (ca 4 dl)
Lagerblad, 1 st
Kardemummakapslar, 4 st
Kryddnejlikor, 4 st
Kanelstång, 1 liten
Blandade nötter och russin, 60 ml (ca 1/2 dl)
Ghee eller smör, 15 ml (1 msk)
Salt, efter smak

Kyckling Madras Curry Rogan Josh med Aromatiskt Blandat Ris

Bjud in dina vänner till en autentisk indisk måltid med detta recept på Kyckling Madras Curry Rogan Josh. Rätten kombinerar den djupa värmen från Madras-kryddorna med en krämig kokosmjölk. Här får du lära dig att tillaga kycklinglår så att de blir möra och fulla av smak.

Servera curryn med ett kryddigt blandat ris som är en fröjd både för ögat och smaklökarna. För de som uppskattar ett bra vin, kan en Cabernet Franc från Chinon vara ett utsökt komplement till denna smakrika rätt.

Instruktioner:

Kyckling Curry:

  1. Värm oljan i en stor kastrull på medelhög värme och sautera löken tills den är mjuk.
  2. Tillsätt vitlök och ingefära och stek i ytterligare en minut.
  3. Rör i currypulver, gurkmeja, koriander, spiskummin och chilipulver och låt fräsa.
  4. Lägg i kycklinglåren och stek tills de är gyllenbruna runt om.
  5. Tillsätt krossade tomater och kokosmjölk, och låt allt sjuda under lock tills kycklingen är genomkokt och såsen tjocknat, cirka 30 minuter.

Blandat Ris:

  1. Skölj riset och låt det blötläggas i vatten i 30 minuter.
  2. Smält ghee i en kastrull och tillsätt lagerblad, kardemummakapslar, kryddnejlikor och kanelstång. Fräs tills det doftar.
  3. Tillsätt riset (dränerat från blötläggningsvattnet) och stek i några minuter.
  4. Häll på vatten och tillsätt salt. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock tills all vätska absorberats och riset är mjukt, omkring 15–20 minuter.
  5. Tillsätt nötter och russin, fluffa till riset med en gaffel.

Servera kycklingcurryn med det aromatiska blandade riset och toppa med färsk koriander och rostade pinjenötter. Detta ger en måltid som är både vacker att se på och utsökt att avnjuta.

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg