Pulled Chicken med picklad rödlök

Les Pious Côtes du Rhône

Art.nr. 246901

Les Pious Côtes du Rhône

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Tydliga toner av mörka och röda bär och en ursprungstypisk kryddighet. Här finns även toner av lakritsrot och vilda örter. Ett välbalanserat vin med lång eftersmak som passar utmärkt till grillat och buffé. Läs mer…


90 kr

Du behöver

Pulled Chicken

1 färsk kyckling
2 stora gula lökar
1/2 Äpple
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
2 msk olja
1 flaska bbq-sås (500 gram)
1/2 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
2 lime
1 dl vatten
salt och svartpeppar

Tillbehör

2 dl Picklad rödlök
Gräddfil
Cuacamole
Koriander
Vitkål
Smakrik ost
+Valfria ingredienser

Pulled chicken är en populär och väldigt mör rätt som på samma sätt som pulled pork har blivit mycket populär i de svenska köken. Fördelen med pulled chicken är att det går betydligt snabbare att tillaga rätten jämfört med pulled pork.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader,gnid in kryddor salt och peppar i kycklingen därefter lägg i kycklingen i en ugnsfastform. Häll BBQ-såsen över kycklingen. Hacka lök och äpple i stora bitar och lägg kring kycklingen. Finhacka vitlök och chili och lägg över kycklingen. Pressa lime samt häll på vattnet. Det skadar inte att hälla ett par droppar vin eller öl i grytan.

Täck formen med lock eller folie och ställ in i ugnen. Efter ca 2 timmar lyft ur kycklingen och ta bort skinn, ben samt lök. Dra isär köttet och tillsätt sedan såsen.

Servera sedan på hamburgarebröd, tortillabröd, pitabröd eller nachos, pommes eller valfritt tillbehör.

Till maten rekomenderar vi ett ekologiskt vin från Cotes du Rhône, Les Pious. Vinet har härliga toner av mörka och röda bär i en ursprungstypisk kryddighet. Servera gärna vinet svalt med en temperatur kring 16-18 grader.