Mustig köttgryta
Art.nr. 6816-01
The Great Bonza Reserve
Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Läs mer…
Du behöver
Mustig köttgryta
2 msk olivolja
900g högrev eller grytbitar
2.5 dl finhackad lök
3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
5 dl köttbuljong
9 dl potatis skuren i kuber
5 dl skuren morot
2 dl rött vin, kryddigt vin
400g fryst smålök
1 burk krossade tomater
1 rosmarinkvist
1 lagerblad
1 tsk salt
¾ tsk svartpeppar, färskmalen
1.5 dl hackad persilja
Hetta upp olja i en stor gryta till medel värme. Bryn köttet på alla sidor i ca 5 minuter samt rör om kontinuerligt. Ta bort kött och köttsaft och lägg åt sidan.
Stek lök och vitlök i ca 2 minuter eller tills löken börjar få färg lägg sedan till tomatpurén och rör om i ca 1 minut.
Tillsätt buljong och låt koka upp. Tillsätt sedan köttet, köttsaften samt potatis och de restererande ingredienserna samt sänk temperaturen och låt sjuda.
Lägg på ett lock och låt allt koka ihop i 1h 15 minuter. Rör om då och då.
Ta sedan bort rosmarinkvisten samt lagerbladet och smaka av med salt och peppar.
Toppa med persilja precis innan.
Till denna mustiga gryta passar inte vilket vin som helst utan vi vill ha en kompakt fruktbomb som står pall mot kraftiga smaker, Bonza reserve passar in perfekt på den beskrivningen.
Låt det smaka!