Ägg benedict och ljuvligt bubbel

Veuve Ambal Crémant de Bourgogne

Art.nr. 791101

Veuve Ambal Crémant de Bourgogne

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Torrt, friskt och nyanserat med inslag av citrus, gula och röda äpplen, persika och rostat bröd. Läs mer…


127 kr

Du behöver

Pocherade ägg

1 msk ättikssprit
1L vatten
4 ägg

Hollandaisesås

200g smör
4 äggulor
3 msk vatten
1-2 msk pressad citron
Cayennepeppar
Salt & Peppar

Till servering

4 skivor vitt formbröd
4 skivor rökt skinka (Rökt lax går även bra)
Krasse

Gör så här:

Pocherade ägg
Koka upp rikligt med vatten och ättikspriten i en kastrull och sänk temperaturen och låt sjuda. Kläck sedan äggen, ett i taget i en liten skål och häll sedan försiktigt ner äggen i det sjudande vattnet i ca 3 minuter. Plocka sedan upp äggen med en hålslev och doppa snabbt i kallt vatten. Lägg dem sedan på en tallrik och putsa bort små ojämnheter.

Plocka upp äggen med hålslev och doppa i kallt vatten. Lägg dem på en tallrik och putsa bort ojämnheter.

Hollandaisesås

Smält smör i en kastrull och låt det svalna. Blanda sedan äggulor och vatten i en kastrull som du ställer i ett vattenbad. Vispa konstant och låt såsen sjuda tills såsen tjocknat något. Tag kastrullen från värmen och häll i det smälta smöret. Börja med att droppa i det och sedan via en smal stråle. Låt bottensatsen vara kvar.

Smaka av med citron, salt, peppar och en aning cayennepeppar.

Servering

Skär bort kanterna på brödet och stek i smör. Tillsätt den rökta skinkan, lägg på ägget samt toppa med hollandaisesås samt lite krasse.

Till denna klassiska rätt väljer vi ett riktigt härligt mousserande och ekologiskt bubbel från Champagnes granne Crémant de Bourgogne. Veuve Ambal heter det och dess fruktiga toner och inslag av både citron och rostat bröd är verkligen en perfekt kombo!


Nästa inlägg

Mustig köttgryta