Chokladdessert – Med Oreo samt härliga bär & nötter


Domaine Pouderoux Maury
Fruktig och söt med inslag av blåbär, anis och läder. Grenachedruvans pepprighet kommer tydligt fram i vinets smak och ger en bra kompletterande och kryddig uppstramning. Läs mer…
Du behöver
Världens godaste!
2 paket Oreo kex
50g rumsvarmt smör
salt
100 gram 70% choklad
100 gram mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
blåbär, hallon rostade nötter eller annan valfri topping
Laga en fantastiskt frasig och krämig chokladdessert på mindre än 15 minuter!
Gör så här:
Mixa Oreo-kexen, smör och en nypa salt i matberedaren till en massa. Känns det för torrt, tillsätt lite mer smör. Tryck ut massan i en låg pajform med löstagbar botten. Ställ i frysen. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Värm upp grädden, låt ej koka eller sjuda, och häll över chokladen. Låt stå i en minut, rör sedan tills du får en slät krämig smet. Häll upp smeten i pajformen och ställ svalt. Vänta några minuter tills smeten stelnat något och garnera med bär eller nötter. Tips! Salt och sött är en gudomlig kombo. Strö lite flingsalt över pajen vid servering.
Till denna dessert rekommenderar vi ”stjärnvinet” Domaine Pouderoux Maury som inte enbart varit nobelfestens dessertvin utan även finns på flertalet stjärnrestauranger världen över. Öppnad flaska håller i flera veckor i kylen.
Låt det smaka!