Världens godaste chokladtårta till alla hjärtans dag!

Domaine Pouderoux Maury

Art.nr. 780602

Domaine Pouderoux Maury

  • Sötma
  • Fyllighet

Fruktig och söt med inslag av blåbär, anis och läder. Grenachedruvans pepprighet kommer tydligt fram i vinets smak och ger en bra kompletterande och kryddig uppstramning. Läs mer…


Du behöver

Chockladkaka

225 g osaltat smör, rumstemperatur
400 g strösocker
4 stora ägg, rumstemperatur
200 g vetemjöl
75 g kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
240 ml filmjölk, rumstemperatur
1 tsk vaniljextrakt
200 g halvsöt choklad, hackad
240 ml vispgrädde

Förvärm ugnen till 180°C. Smörj och mjöla två 23 cm kakformar eller klä dem med bakplåtspapper.

Vispa smöret och sockret tills det är ljust och fluffigt, cirka 3-4 minuter. Tillsätt äggen ett i taget och vispa väl efter varje tillsats.

I en separat skål, vispa ihop mjölet, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. Tillsätt torrvarorna gradvis till smörblandningen, växelvis med filmjölken och vaniljextraktet, tills allt precis är blandat.

Dela upp smeten jämnt mellan de två förberedda kakformarna. Grädda i 30-35 minuter eller tills en tandpetare som sätts in i mitten av kakan kommer ut ren.

Låt kakorna svalna i formarna i 10 minuter innan du försiktigt tar ur dem ur formarna och låter dem svalna helt på ett galler.

Medan kakorna svalnar, gör ganachen. Lägg den hackade chokladen i en värmetålig skål. Värm upp vispgrädden i en kastrull på medelvärme tills den precis börjar koka. Häll den heta grädden över den hackade chokladen och rör om tills det blir slätt och glansigt.

När kakorna är helt svala, bred ett lager ganache på toppen av en kaka, lägg sedan den andra kakan på toppen. Bred ganache över toppen och sidorna av kakan med en spatel för att jämna ut den.

Kyl kakan i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering.

Servera tillsammans med ett glas Domaine Pouderoux Maury


Föregående inlägg
Nästa inlägg