Cowboy Caviar


Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc (Nyhet)
Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…
Du behöver
Cowboy Caviar
1 burk svarta bönor, avrunna och sköljda
1 burk majs, avrunna och sköljda
1 rödlök, finhackad
1 grön paprika, finhackad
1 gul paprika, finhackad
1 röd paprika, finhackad
1/4 tesked salt
1/4 tesked svartpeppar
1/4 tesked cayennepeppar
1/4 tesked kummin
1/4 tesked paprika
1/4 tesked socker
1 dl olivolja
4 msk äppelcidervinäger
5 msk finhackad koriander
Cowboy Caviar är en rätt som visserligen funnits länge men som fått ett uppsving genom en stor TIKTOK-trend.
- I en stor bunke, blandar du svarta bönor, majs, rödlök, grön, gul och röd paprika.
- I en mindre bunke, blandar du salt, svartpeppar, cayennepeppar, kummin, paprika och socker. Tillsätt olivolja och äppelcidervinäger och rör om tills det är väl blandat.
- Häll vinägerblandningen över bön- och majsmixen och rör om tills allt är väl täckt.
- Tillsätt finhackad koriander och rör om igen.
- Låt gärna stå i kylen i minst en timme för att låta smakerna mogna.
Servera som en sallad eller med tortillachips som en dipp
I glaset Morandé Estate Sauvignon Blanc