Birria Tacos


Pava Garnacha Tintorera (Nyhet)
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av fat, skogshallon, kryddor, plommon, choklad och viol Läs mer…
Du behöver
Biria Tacos
1 kg nötkött (bog eller ytterlårfile)
2 stora lökar, skivade
6 vitlöksklyftor, pressade
2 msk chilipulver (efter eget tycke)
2 msk korianderpulver
1 tsk kummin
1 tsk oregano
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
8 tortillabröd
2-3 dl vatten
Birria Tacos är ett klassiskt mexikanskt recept som ofta serveras vid högtider. Köttet tillagas under lång tid så att det faller sönder och vi kan lova en smakexplosion.
Gör så här:
- Lägg köttet i en stor gryta och täck med vatten. Lägg i lök, vitlök, chilipulver, korianderpulver, kummin, oregano, salt och svartpeppar.
- Sätt på grytan på medelhög värme och koka tills köttet är mört, det tar ungefär 2-3 timmar. Rör om då och då och se till att det alltid finns tillräckligt med vatten i grytan.
- Ta bort köttet från grytan och skär det i tunna skivor.
- Värm tortillabröden på en panna eller i mikron. Lägg på ett par skivor kött och toppa med lite av köttbuljongen och servera med färsk koriander och limeklyftor.
I glaset ett kraftigt fruktigt vin från Spanien, mämligen Pava PET