Brasiliansk Galinhada – En ljuvlig ris och kycklingrätt

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc (Nyhet)

Art.nr. 2251

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…


Du behöver

Brasiliansk Galinhada

1 kg kycklingfiléer
2 dl ris
2 dl ärtor
2 dl majs
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 gul lök, finhackad
1 tesked paprika
1/2 tesked kummin
Salt och svartpeppar efter smak
4 dl kycklingbuljong
1/2 dl olivolja
1/4 dl färsk koriander, finhackad (valfritt)

Brasiliansk Galinhada – En ljuvlig ris och kycklingrätt

Gör så här:

  1. Skär kycklingfiléerna i små bitar och stek dem i olivolja tills de är genomstekta.
  2. Lägg till vitlök, gul lök, paprika, kummin, salt och svartpeppar och fräs i ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt ris, ärtor, majs, kycklingbuljong och 1 liter vatten. Koka upp och sänk sedan värmen till låg. Låt det sjuda i ca 20 minuter eller tills riset är mjukt.
  4. Servera varm och strö över färsk koriander, om önskat.

I glaset har vi Morandé Estate Sauvignon blanc


Föregående inlägg

Birria Tacos

Nästa inlägg