Brasiliansk Galinhada – En ljuvlig ris och kycklingrätt


Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc (Nyhet)
Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…
Du behöver
Brasiliansk Galinhada
1 kg kycklingfiléer
2 dl ris
2 dl ärtor
2 dl majs
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 gul lök, finhackad
1 tesked paprika
1/2 tesked kummin
Salt och svartpeppar efter smak
4 dl kycklingbuljong
1/2 dl olivolja
1/4 dl färsk koriander, finhackad (valfritt)
Brasiliansk Galinhada – En ljuvlig ris och kycklingrätt
Gör så här:
- Skär kycklingfiléerna i små bitar och stek dem i olivolja tills de är genomstekta.
- Lägg till vitlök, gul lök, paprika, kummin, salt och svartpeppar och fräs i ytterligare några minuter.
- Tillsätt ris, ärtor, majs, kycklingbuljong och 1 liter vatten. Koka upp och sänk sedan värmen till låg. Låt det sjuda i ca 20 minuter eller tills riset är mjukt.
- Servera varm och strö över färsk koriander, om önskat.
I glaset har vi Morandé Estate Sauvignon blanc