Grillad biff med råstekt potatis, tomatsallad och kall sås med lime och honung

Viña Solorca Crianza

Art.nr. 2104-01

Viña Solorca Crianza

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Doft: Kraftfull mörk frukt med ton av mörka körsbär, björnbär, stänk av mycket mogna jordgubbar samt lätt kryddighet och toner av fat.
Smak: Stor och komplex fruktig smak där doften återspeglas även beträffande kryddighet och balanserad fatton. Kroppen är stor och helheten bär väl såväl tanniner som eldighet och det hela avslutas med en fin fruktsyrlighet.
Läs mer…


Du behöver

Grillad Biff

4 biffar
1 pressad vitlöksklyfta
4 msk olivolja
½ Hackad röd Chili
2 msk honung

Tomatsallad

6 kvisttomater, hackade
1 röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar
½ dl olivolja
2 msk balsamvinäger

Kall sås med lime och honung

4 dl turkisk yoghurt
1 lime
rivet skal av hela och saft av halva
1,5 msk honung (gärna flytande)
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Råstekt potatis

0,5 kg potatis
3msk smör
3 krm salt
Vitlökspulver efter smak

Gör så här:

Skala potatis och skiva den i tunna skivor. Bryn smöret i en stor stekpanna, lägg i potatisen. Stek potatisen i medhög värme i ca. 10 minuter. Vänd den några gånger. Den skall bli ljusbrun och lagom knaprig. Salta och krydda med vitlökspulver.

Blanda yoghurten med rivet skal från limefrukten. Pressa ur saften ur limefrukten och krydda med salt och peppar.

Blanda balsamvinäger med olivolja, pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar.  Häll över dressingen över den hackade löken och tomaterna.

Gör marinaden och marinera köttet, gärna över natten. Pensla köttet med överbliven marinad från påsen ytterligare en gång under grillningstiden (då försvinner inte köttsaften).

Grilla köttet ett par minuter på varje sida och servera med tillbehören.

Till denna rätt passar ett härligt grillvin Solorca Ribera del Duero

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg