Dragonkyckling

Byron Bay Sauvignon Blanc

Art.nr. 205208

Byron Bay Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av kiwi, nässlor, gröna äpplen, svartvinbärsblad, passionsfrukt och lime. Läs mer…


Du behöver

Dragonkyckling

4 kycklingbröstfiléer
2 msk olivolja
225g champinjoner
150 ml vermouth, el vitt vin
300 ml crèmefraiche
1 tsk Dijonsenap
2 msk hackad dragon
Salt
Peppar

En mustig kycklinggryta smaksatt med dragon är snabblagad mat som smakar så gott så här års! Känslan av att komma hem och känna doften av dragon är riktigt härligt och kanske anledningen till att just denna lilla ört finns i svenskens favoritsås Bearnaise!

Gör så här:

Salta och peppra kycklingen. Hetta upp hälften av olivoljan i en stor stekpanna på medium värme. Stek kycklingen i ca 5 minuter, vänd då och då tills den fått en fin gyllene yta på bägge sidor. Lyft ur och lägg åt sidan.

Tillsätt resterande olivolja och stek svampen i ca 4–5 minuter. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt vermouth, låt sedan låt allt sedan sjuda i ca 2 minuter innan ni tillsätter crèmefraiche, Dijon samt dragon.

Låt koka upp och reducera sedan värmen, låt sjuda i ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomkokt.

Smaka av med salt och peppar och garnera med lite dragon.

Servera med delikatesspotatis eller ris.

Hoppas det smakar!

Till detta recept rekommenderar vi Byron Bay Sauvignon Blanc