Glaserad Gammon – En Sydafrikansk klassiker på julbordet!

Org de Rac Reserve Chardonnay (Nyhet)

Art.nr. 293001

Org de Rac Reserve Chardonnay (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…


99 kr

Du behöver

Skinka

3 kg skinka med svål
2 hackade morötter
1 Gul lök
8 hela svartpepparkorn
24 nejlikor

Glaze

3 msk apelsinmarmelad
125 ml brunt socker
3 tsk senapspulver
120 ml apelsinjuice
2 tsk riven vitlök
2 tsk riven ingefära

I Sydafrika har även julskinkan sin självklara plats på julbordet här i en lite annorlunda tappning!

 

Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader, lägg skinkan i en ugnsfast form tillsammans med vatten som täcker nästan hela vägen upp, tillsätt morot, lök samt pepparkorn och låt sjuda i ugn ca 30 minuter per halvkilo skinka.

Lyft bort skinkan från vätskan och skär bort eventuellt skinn eller hinnor med en vass kniv. Skär sedan ett diamantmönster i fettkappan och tryck i nejlikorna som vid en vanlig julskinka.

Blanda alla ingredienser till glazen och smeta ut jämnt över hela skinkan.

Rosta sedan i ugn för 45 minuter och med en pensel se till att hela skinkan är täckt av glazen i ett jämnt lager.

När skinkan är helt genomkokt samt har en fin yta så låt vila i 15 minuter innan servering.

 

Till detta recept rekommenderar vi Org de Rac Chardonnay!

 


Föregående inlägg

Köttfärslimpa med Spenat och en fruktig argentinare!