Grillade marinerade kycklingspett med jordnötssås


Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon
Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…
Du behöver
Den marinerade kycklingen
⅔ dl kokosmjölk
2 matskedar sojasås
2 1/2 tsk gult currypulver
1 1/2 tsk gurkmeja
3 vitlöksklyftor, hackade
1 msk nyriven ingefära
1 msk farinsocker
1 msk fisksås
910 g benfria, skinnfria kycklinglår, skurna i 3 cm stora bitar
1 msk rapsolja
havssalt och nymalen svartpeppar, efter smak
Jordnötsåsen
3 msk krämigt jordnötssmör
1 matsked sojasås
1 msk färskpressad limejuice
2 tsk farinsocker
2 tsk chili vitlökssås, eller mer, efter smak
1 tsk nyriven ingefära
Gör så här:
För att göra jordnötssåsen, vispa ihop jordnötssmör, sojasås, limejuice, farinsocker, chili vitlökssås och ingefära i en liten skål. Vispa i 2-3 matskedar vatten tills önskad konsistens uppnås. Den ska inte vara rinnig, men ska gå att ringla över. Ställ sedan i kylen.
I en medelstor skål, kombinera kokosmjölk, sojasås, currypulver, gurkmeja, vitlök, ingefära, farinsocker och fisksås.
Lägg sedan kyckling- och kokosmjölksblandningen i en Ziploc-påse eller stor skål och marinera i minst 2 timmar till över natten, vänd på påsen då och då.
Häll av kycklingen från marinaden, släng marinaden.
Värm grillen till medelhög värme. Trä upp kycklingen på spett. Pensla med rapsolja; smaka av med salt och peppar.
Lägg grillspetten på grillen och grilla, vänd då och då, tills kycklingen är helt genomstekt och når en innertemperatur på 72 grader, cirka 12-15 minuter.
Servera genast med jordnötssås.
I glaset, Spier Signature Sauvignon blanc semillon