Grillade marinerade kycklingspett med jordnötssås

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc

Art.nr. 2251

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…


Du behöver

Den marinerade kycklingen

⅔ dl kokosmjölk
2 matskedar sojasås
2 1/2 tsk gult currypulver
1 1/2 tsk gurkmeja
3 vitlöksklyftor, hackade
1 msk nyriven ingefära
1 msk farinsocker
1 msk fisksås
910 g benfria, skinnfria kycklinglår, skurna i 3 cm stora bitar
1 msk rapsolja
havssalt och nymalen svartpeppar, efter smak

Jordnötsåsen

3 msk krämigt jordnötssmör
1 matsked sojasås
1 msk färskpressad limejuice
2 tsk farinsocker
2 tsk chili vitlökssås, eller mer, efter smak
1 tsk nyriven ingefära

Gör så här:

För att göra jordnötssåsen, vispa ihop jordnötssmör, sojasås, limejuice, farinsocker, chili vitlökssås och ingefära i en liten skål. Vispa i 2-3 matskedar vatten tills önskad konsistens uppnås. Den ska inte vara rinnig, men ska gå att ringla över. Ställ sedan i kylen.

I en medelstor skål, kombinera kokosmjölk, sojasås, currypulver, gurkmeja, vitlök, ingefära, farinsocker och fisksås.

Lägg sedan kyckling- och kokosmjölksblandningen i en Ziploc-påse eller stor skål och marinera i minst 2 timmar till över natten, vänd på påsen då och då.

Häll av kycklingen från marinaden, släng marinaden.

Värm grillen till medelhög värme. Trä upp kycklingen på spett. Pensla med rapsolja; smaka av med salt och peppar.

Lägg grillspetten på grillen och grilla, vänd då och då, tills kycklingen är helt genomstekt och når en innertemperatur på 72 grader, cirka 12-15 minuter.

Servera genast med jordnötssås.

I glaset, Morande Sauvignon Blanc


Föregående inlägg
Nästa inlägg