Pumpagnocchi med bacon och rosmarin

Francisco Gómez

Art.nr. 225501

Francisco Gómez

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Ungdomligt, fruktigt och kryddigt med inslag av mörka körsbär, plommon och örter. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Pastarätt

1 pkt gnocchi
1 butternut pumpa
5 kvistar färsk rosmarin
1 pkt bacon
två nävar ruccola
100 g getost
olivolja
salt och peppar

Gnocchi

400g skalad och urkärnad butternut pumpa.
3 dl mjöl
2 dl riven parmesan
4 st äggulor
Lite extra parmesan till serveringen.

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka rosmarin och dela pumpan i två cm tjocka skivor och dela varje bit i fyra. Sprid ut pumpan och rosmarin på bakplåtspapper på en plåt, ringla över olivolja och salta och peppra rikligt. Rosta pumpan i ugnen tills den fått en fin rostad färg och blivit mjuk, ca 15-20 minuter.

Strimla bacon och stek knaprig i stekpanna. Låt sedan rinna av på hushållspapper. Koka gnocchin enligt anvisningar på förpackningen. Blanda gnocchi, rostad pumpa och ruccolasallad i en djup tallrik alternativt på ett stort serveringsfat. Toppa med knaperstekt bacon och brutna bitar av getosten. Servera!

Vill ni göra egen pumpagnocchi så sätt in delar av den skurna pumpan i ungen ca 20 minuter innan ni rostar pumpan i en separat ugnsform. Pumpan skall vara mjuk. Mixa pumpaköttet ordentligt med en matberedare eller stavmixer och rör ner äggulor, mjöl och parmesanost. Blanda sedan ihop allt till en deg. Därefter lägg upp degen på ett mjölat bord samt dela degen i mindre bitar och rulla till 2 cm tjocka korvar som ni sedan delar (detta kan göras för hand så ser det rustikt ut). Koka därefter gnocchin i ordentligt saltat vatten. När de flyter upp till ytan är de klara.

Till denna ljuvliga rätt servar vi det ekologiska vinet Francisco Gomez.