Friterad Tofu i asiatisk stil med Cabernet Sauvignon

Q Malbec (Nyhet)

Art.nr. 2664-01

Q Malbec (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, sötlakrits, viol, björnbär, kakao och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött Läs mer…


89 kr

Vispa sojan tillsamman med socker, röd paprikaflingor, vitlök, sesamolja, ingefära och sesamfrön, i en liten skål.

Skär tofu på tvären. Torka tofun med hushållspapper, tryck lätt på tofun tills ingen fukt finns kvar på ytan.

I en stor stekpanna, värm upp oljan och tillsätt tofu och dra ner till svag värme, vänd en gång, och låt ytan bli lätt brynt och knaprig, ca 7-8 minuter per sida.

Skär sedan tofun i mindre kuber och låt rinna av på hushållspapper. Lägg sedan bitarna av tofu i en skål och skeda såsen över den stekta tofun samt strö över salladslök och schalottenlök.

Servera tillsammans med ris, gärna ångkokt.

Rött vin till är kanske inte det första du tänker till rätter med mycket Umami men vår Q Malbec fungerar riktigt bra till denna rätt pga av sin rika fruktighet och förhållandevis låga strävhet. Gärna lite svalare tempererad!