Asiatisk Kalkonwok med Paprika och Svamp

Byron Bay Sauvignon Blanc

Art.nr. 205208

Byron Bay Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av kiwi, nässlor, gröna äpplen, svartvinbärsblad, passionsfrukt och lime. Läs mer…


Du behöver

Stekt Kalkon med Röd Paprika, Svamp, Gräslök och Sesamfrön

Kalkonskivor: 500g, tunt skivade
Röd paprika: 1 stor, skivad
Svamp: 200g, skivad
Gräslök: 2 matskedar, hackad
Sesamfrön: 2 teskedar, rostade
Ingefära: 1 matsked, riven
Vitlök: 2 klyftor, hackade
Sojasås: 3 matskedar
Vegetabilisk olja: 2 matskedar
Salt och peppar: Efter smak

Upptäck en enkel och utsökt rätt med vår stekta kalkon med röd paprika, svamp, gräslök och sesamfrön. Perfekt för vardagsmiddagar, denna rätt kombinerar saftiga kalkonskivor med krispig paprika och smakrik svamp, kryddad med ingefära, vitlök och sojasås för en fulländad smakupplevelse.

Instruktioner:

  1. Förberedelse:
    • Skiva kalkonen, paprikan och svampen tunt.
    • Hacka vitlöken och riv ingefäran.
    • Hacka gräslöken och ställ åt sidan.
  2. Matlagning:
    • Hetta upp vegetabilisk olja i en stor panna eller wok på medelhög värme.
    • Tillsätt den hackade vitlöken och den rivna ingefäran i pannan. Stek i cirka 1 minut tills det doftar gott.
    • Lägg till kalkonskivorna i pannan och stek tills de nästan är genomstekta, cirka 5-7 minuter.
    • Tillsätt den skivade röda paprikan och svampen i pannan. Fortsätt att steka i ytterligare 3-4 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  3. Kryddning:
    • Häll sojasåsen över blandningen och rör om väl.
    • Krydda med salt och peppar efter smak.
  4. Avslutning:
    • Strö de rostade sesamfröna över stekningen.
    • Tillsätt den hackade gräslöken och ge allt en sista omgång.
  5. Servering:
    • Servera varmt, garnerat med extra sesamfrön och gräslök om så önskas.

Njut av din läckra stekta kalkon med röd paprika, svamp, gräslök och sesamfrön, smaksatt med ingefära, vitlök och sojasås!


Föregående inlägg
Nästa inlägg