Kyckling i krämig, kryddig street corn-sås med bacon

En smakrik och krämig rätt med saftig kyckling, krispigt bacon och en härlig street corn-sås med lite hetta. Perfekt att servera med ris, potatis eller ett gott bröd!

Chardonnayburk (Nyhet)

Art.nr. 2012012

Chardonnayburk (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, mycket fruktig smak med inslag av galiamelon, gula äpplen, mango och apelsin. Läs mer…


Du behöver

Kycklingen

4 kycklingbröst
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk rökt paprikapulver
2 msk olivolja
4 skivor bacon, hackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 dl majskorn (färska, frysta eller konserverade)
1 röd chili, finhackad (valfritt)
2 dl vispgrädde
1 dl kycklingbuljong
1 dl riven parmesan
1 tsk limesaft
1/2 tsk chiliflakes
2 msk hackad färsk koriander eller persilja

Instruktioner

  1. Stek kycklingen:

    • Krydda kycklingbrösten med salt, peppar och paprikapulver.
    • Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme och stek kycklingen i ca 5–6 minuter per sida tills den får en gyllenbrun stekyta. Lägg åt sidan.
  2. Tillaga såsen:

    • Stek bacon i samma panna tills det blir krispigt, ca 3–4 minuter.
    • Tillsätt vitlök, majs och chili och fräs i ca 2 minuter.
    • Häll i grädde och kycklingbuljong, rör om och låt sjuda i 5 minuter.
    • Blanda i parmesan, limesaft och chiliflakes.
  3. Lägg tillbaka kycklingen:

    • Lägg tillbaka kycklingbrösten i pannan och låt sjuda i såsen i ca 5 minuter tills de är helt genomstekta.
  4. Servering:

    • Strö över hackad koriander eller persilja och servera direkt, gärna med ris, potatismos eller bröd.