Kyckling i krämig, kryddig street corn-sås med bacon
En smakrik och krämig rätt med saftig kyckling, krispigt bacon och en härlig street corn-sås med lite hetta. Perfekt att servera med ris, potatis eller ett gott bröd!


Chardonnayburk (Nyhet)
Ungdomlig, mycket fruktig smak med inslag av galiamelon, gula äpplen, mango och apelsin. Läs mer…
Du behöver
Kycklingen
4 kycklingbröst
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk rökt paprikapulver
2 msk olivolja
4 skivor bacon, hackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 dl majskorn (färska, frysta eller konserverade)
1 röd chili, finhackad (valfritt)
2 dl vispgrädde
1 dl kycklingbuljong
1 dl riven parmesan
1 tsk limesaft
1/2 tsk chiliflakes
2 msk hackad färsk koriander eller persilja
Instruktioner
Stek kycklingen:
- Krydda kycklingbrösten med salt, peppar och paprikapulver.
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme och stek kycklingen i ca 5–6 minuter per sida tills den får en gyllenbrun stekyta. Lägg åt sidan.
Tillaga såsen:
- Stek bacon i samma panna tills det blir krispigt, ca 3–4 minuter.
- Tillsätt vitlök, majs och chili och fräs i ca 2 minuter.
- Häll i grädde och kycklingbuljong, rör om och låt sjuda i 5 minuter.
- Blanda i parmesan, limesaft och chiliflakes.
Lägg tillbaka kycklingen:
- Lägg tillbaka kycklingbrösten i pannan och låt sjuda i såsen i ca 5 minuter tills de är helt genomstekta.
Servering:
- Strö över hackad koriander eller persilja och servera direkt, gärna med ris, potatismos eller bröd.